Magnetka vojenského hřbitova v Milovicích je již k zakoupení přímo na místě - vydejte se do Itálie

Přidáno: 02. BŘEZNA 2022
Bez kategorie
Na jeden den do Itálie a zpět domů není problém! V Milovicích je totiž vojenský hřbitov, který má status Italské republiky, takže je možné stihnout návštěvu jiné země a vrátit se týž den domů. :)

Magnetka vojenského hřbitova je dostupná na místě - otevřeno mají od 10:30 do 12:30. 

Během první světové války bylo internováno do zajateckého tábora v Milovicích přes 20 000 mužů, mnozí z nich zemřeli na následky epidemie tyfu a hladu. Nejprve byli muži pohřbívání na hřbitově v Milovicích, ale kvůli nedostatečné kapacitě byl založen v roce 1915 pro potřeby zajateckého tábora nový hřbitov, kam byli vojáci pohřbíváni do hromadných šachet. 
Na hřbitově je pohřbeno přes 6000 vojáků, z toho 5 000 jsou osoby italské národnosti, proto se hřbitovu také říká „italský“. Pohřbívalo se zde až do roku 1945, najdeme zde hroby Rusů, Srbů, Čechů, Poláků a dalších národností.
V budově v blízkosti hřbitova se nachází malé muzeum, které je provozováno italskou ambasádou. 
Každý rok se zde koná v listopadu slavnostní pamětní obřad za účasti zástupců Velvyslanectví Italské republiky v Praze, ministerstev obrany Itálie a České republiky a dalších civilních, vojenských a duchovních představitelů obou zemí a města Milovice.