Magnetka Luže - Kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů má nově své prodejní místo

Přidáno: 09. BŘEZNA 2022
Bez kategorie

Magnetku Luže - Kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů zakoupíte nově na prodejním místě: Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé. 

Poutní kostel Panny Marie Pomocnice křesťanů tvoří nepřehlédnutelnou dominantu obce Luže a jejího okolí a řadí se mezi jedno z nejvýznamnějších poutních míst východních Čech. Vystavěn byl mezi lety 1690 – 1695 na vrchu Chlumek. Kostel stojí na terasovitém návrší a je jádrem celého poutního místa. Kolem něj se tyčí osm kaplí, lemovaných balustrádou. Významnou součástí je uctívaný milostný obraz Panny Marie Pomocné, který se nachází v Mariánské kapli v prostoru presbytáře. Součástí areálu je také barokní sídlo jezuitů, kteří kostel spravovali do 18. století. 

Na tomto prodejním místě zakoupíte i magnetku samotné Hamzovy odborné léčebny pro děti a dospělé. 

Hamzova léčebna je rehabilitační ústav, který poskytuje rehabilitaci poúrazových a pooperačních stavů, stavů po cévních příhodách, má lůžkové oddělení ošetřovatelské péče a spinální rehabilitační jednotku. V rehabilitaci dětských pacientů, využívá novou metodu KODYVERT, kterou v léčebně sami rozvinuli. Součástí léčebny je Hamzův park a arboretum s naučnými stezkami je krásným přírodně krajinářským parkem s bohatou sbírkou dřevin. Působí léčebně i terapeuticky. Vzrostlé jehličnaté a listnaté stromy udržují příjemné prostředí. V parku roste více než 1430 stromů  ze čtyř světadílů. Je zdarma otevřen všem, kdo mají otevřené srdce a je vhodným cílem pro školní nebo rodinný výlet.