Nová magnetka z Uherského Brodu!

Přidáno: 03. KVĚTNA 2022
Bez kategorie

Při návštěvě královského města Uherský Brod nesmíte opomenout zamířit do městského informačního centra. Nejen, že se zde dozvíte informace o bohaté historii tohoto města, ale také zde zakoupíte tři magnetky, z toho jednu novinku a to magnetku s motivem hvězdárny a planetária!
 
Severně od Uherského Brodu, v podhůří Bílých Karpat, leží Hvězdárna Uherský Brod. Celoročně nabízí řadu poutavých pořadů pro veřejnost, školy i menší děti. Romantikou dýchají večerní pozorování skutečné hvězdné oblohy dalekohledy.
V pozorovatelnách jsou nainstalovány velké dalekohledy, které nabízejí jedinečný zážitek z pozorování noční i denní oblohy. Prohlídky pro veřejnost vedou odborní demonstrátoři, kteří vám nejen ukáží nespočetné krásy, které lze v aktuálním ročním období na obloze pozorovat, ale také osvětlí mnohé taje vesmíru kolem nás. Součástí hvězdárny je také digitální planetárium, které je umístěno v přízemí Domu kultury. Kopule planetária má průměr 5 m. Hlavním cílem pořadů v planetáriu je ukázat pohyby kosmických těles na obloze i ve vesmíru. 

V Městském informačním centru Uherský Brod zakoupíte nově magnetku J. A. Komenský, která byla do této doby dostupná pouze na e-shopu a magnetku s motivem města. 
 

Vydejte se do srdce moravského Slovácka!