Chcete se podílet na opravě sochy Panny Marie Bolestné v zaniklé obci Zahrádka u Ledče nad Sázavou?

Přidáno: 20. ČERVENCE 2022
Ostatní

Chcete se podílet na opravě sochy Panny Marie Bolestné v zaniklé obci Zahrádka u Ledče nad Sázavou?

Stejně jako je tomu u zámku Poláky (více informací zde), tak i v tomto případě se snažíme přiložit ruku k dílu a pomoci zachránit působivé umělecké dílo - sochu Panny Marie Bolestné, které vás zaujme na první pohled, když přijdete na bývalé náměstí zrušeného a vysídleného městečka Zahrádka u Ledče nad Sázavou. 

Koupí magnetky č. 1101 Zahrádka u Ledče nad Sázavou - Socha Panny Marie Bolestné přispějete 10 Kč na opravu sochy. 


Socha Panny Marie Bolestné je registrovanou kulturní památkou, ale vzhledem k tomu, že je vlastník neznámý, tak ji nikdo neudržuje. Proto se členové Spolku Přátelé Zahrádky rozhodli zajistit restaurování sochy tím, že na její opravu vyhlásili veřejnou sbírku. 

A i my se připojíme k záchraně -  za každou prodanou magnetku Socha Panny Marie Bolestné převedeme 10 Kč na účet vyhlášené veřejné sbírky. Pokud si magnetku zakoupíte, budete mít nejen další kousek do své sběratelský sbírky, ale také dobrý pocit, že jste přispěli na záchranu sochy z roku 1738, která jako jedna z mála původních památek připomíná více něž 800letou historii městečka, které bylo vysídleno a zbořeno při napouštění vodárenské přehradní nádrže Švihov na řece Želivce. 


Magnetky jsou k dostání:
- v Městském kulturním a informačním středisku v Humpolci
- při akcích pořádaných Spolkem Přátelé Zahrádky viz zde
- na našem E-shopu zde