Světlá nad Sázavou - Zámek

Číslo CZ306
Kategorie Zámek
Kraj Kraj Vysočina
Okres Havlíčkův Brod
Obec Světlá nad Sázavou
www Přejít
GPS 49°40'2.543\"N
15°24'27.110\"E
Zámek ve Světlé nad Sázavou v roce 2014 poprvé v historii otevřel své brány široké veřejnosti. Zámek postupně prochází rozsáhlou rekonstrukcí, avšak veřejnosti své brány nezavírá. Během letní sezóny mimo klasickou muzejní činnost se v areálu zámku a parku odehrávají různé zábavní programy pro děti i dospělé, včetně festivalů, koncertů, výstav a jiných akcí.

V současné době je možné na zámku navštívit několik expozic:

1. První muzejní okruh seznámí návštěvníky s Expozicí historického evropského skla (období od raného baroka až do konce 19. století). V rámci této výstavy se návštěvníci také seznámí s historií zámku, nejvýznamnějšími šlechtickými rody, které měly největší vliv na rozvoj řemesel v regionu.

2. Druhý muzejní okruh představí návštěvníkům ojedinělou expozici historických hodin ze sbírek Uměleckoprůmyslového musea Praha. Druhou část okruhu tvoří sbírka obrazů a polychromovaných soch z období baroka, která je zapůjčena z Muzea Vysočiny Třebíč. 3. Pohádkový okruh "Na Sázavě" je určen pro děti, které se interaktivním způsobem seznámí s posázavskými pověstmi. 

4. "Dětské království" je každoročně obnovovaná expozice pro děti i dospělé. Můžete zde vidět starožitné hračky a panenky, modely hradů a zámků a další. Od sezony 2017 jsou v provozu zážitkové hry Exit games na téma starořeckých bájí. Únikové místnosti jsou ideální pro rodiny s dětmi nebo skupinky dětí ve věku 10-18 let.

Zámek nabízí ubytování v zámeckých apartmánech. Na zámek navazuje upravený anglický park o rozloze 18 hektarů s kaskádou rybníků, který je vhodný k procházkám po upravených cestičkách.


Prodejní místo / Otevírací doba:
    Zámek Světlá nad Sázavou
    , Zámecká 1, 582 91 Světlá nad Sázavou
  • červenec - srpen: út - ne, červen, září: so - ne
  • Vyprodanou magnetku lze nahlásit po rozkliknutí prodejního místa.
Magnetky v okolí