Lednice - Minaret

Číslo CZ724
Kategorie Věž, rozhledna
Kraj Jihomoravský kraj
Okres Břeclav
Obec Lednice
www Přejít
GPS 48°48'51.132\"N
16°48'45.757\"E
Minaret nebo také Turecká věž je stavba v zámeckém parku Lednice z přelomu 18. a 19. století, vysoká zhruba 60 m. Velkou zásluhu na výstavbě minaretu má architekt Josef Hardtmuth, který byl mimo jiné vynálezce a stavební ředitel knížete Lichtensteina a zakladatel továrny Koh-i-noor Hardtmuth.

Ve spodním patře Minaretu se nachází osm místností, vyzdobených ornamenty zřejmě z dílny arabských umělců. V prvním patře jsou k vidění exotické sbírky Lichtensteinů, kteří věž nechali vybudovat. 

Minaret sloužil zejména jako vyhlídková věž na celý Lednicko-valtický areál. Dnes se návštěvník dostane po točitém schodišti o 302 schodech až na nejvyšší ochoz, ze kterého je výhled do zámeckého parku a okolí.

Minaret nebo také Turecká věž je stavba v zámeckém parku Lednice z přelomu 18. a 19. století, vysoká zhruba 60 m. Velkou zásluhu na výstavbě minaretu má architekt Josef Hardtmuth, který byl mimo jiné vynálezce a stavební ředitel knížete Lichtensteina a zakladatel továrny Koh-i-noor Hardtmuth.   Ve spodním patře Minaretu se nachází osm místností, vyzdobených ornamenty zřejmě z dílny arabských umělců. V prvním patře jsou k vidění exotické sbírky Lichtensteinů, kteří věž nechali vybudovat.    Minaret sloužil zejména jako vyhlídková věž na celý Lednicko-valtický areál. Dnes se návštěvník dostane po točitém schodišti o 302 schodech až na nejvyšší ochoz, ze kterého je výhled do zámeckého parku a okolí.    

Dostupnost pro fyzicky handicapované osoby, orientační prvky pro zrakově postižené:
Přístup do objektu není bezbariérový.


Prodejní místo / Otevírací doba:
    Suvenýry Dekora Lednice
    , Zámek Lednice 1
  • Turistické informační centrum Lednice
    , Zámecké náměstí 68, 691 44 Lednice
  • listopad - duben: po - pá, květen - říjen: po - ne
  • Turistické informační centrum Annovino vinařství Lednice
    , Nejdecká 714, 691 44 Lednice
  • celoročně: po - ne
  • Vyprodanou magnetku lze nahlásit po rozkliknutí prodejního místa.
Magnetky v okolí